کوهنوردان نکات ایمنی را در برابر «برف کوری» رعایت کنند!
ایرنا: روابط عمومی هیئت کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان البرز روز دوشنبه به نقل از دکتر”فرید عباسی دزفولی” اظهار کرد: برف حدود 85درصد از اشعه ماورا بنفش را منعکس می کند و این اشعه در صعود های برفی باعث آسیب و سوختگی قرینه چشم می شود.
وی افزود: برف کوری پس از حدود 20 دقیقه حضور در منطقه برفی ایجاد میشود و علایم آن شش تا 12 ساعت بعد در چشم بروز پیدا می کند.
“عباسی دزفولی” ادامه داد: ریزش اشک و گاه خشکی چشم ها ، درد، تاری دید، احساس جسم خارجی در چشم ،قرمزی چشم و حساسیت به نوراز جمله علایم برف کوری هستند. وی تاکید کرد: در این زمان، مبتلایان به برف کوری باید از مالیدن چشم خودداری کنند زیرا مالش چشم سبب تشدید بیماری می شود.
عضو انجمن پزشکی کوهستان بیان کرد: علایم برف کوری پس از 18 تا 24 ساعت با رعایت نکات لازم از بین می رود. وی گفت: کوهنوردانی که در چشمان خود لنز دارند باید لنزها را در مناطق برفی از چشم خارج کنند.
“عباسی دزفولی” اظهار کرد: هنگام برف کوری ضمن پرهیز از نور،باید روی چشمان را به مدت 24 ساعت با پارچه تمیز بست. وی استفاده از عینک آفتابی استاندارد را از دیگر راههای کنترل درد و سوزش چشم ناشی از برف کوری دانست.
این پزشک گفت: کوهنوردان هنگام برف کوی نیز می توانند برای کمپرس سرد از یخ یا برفی که در یک پلاستیک درون یک پارچه پیچیده شده و یا از یک بطری یا قمقمه حاوی آب سرد استفاده کنند. وی اضافه کرد: افرادی که دچار برف کوری میشوند نباید یخ یا برف را بطور مستقیم روی چشم یا پوست صورت خود بگذرانند.